Skip to main content
IT Освіта

Маскоти В Маркетингу: Ключові Переваги Та Наш Кейс

By June 9, 2023October 17th, 2024No Comments

Віральні відео, меми та постійна присутність у соцмережах допомогли йому підтримувати популярність на міжнародному рівні, значно розширюючи фан-базу франшизи. Корпоративні маскоти є потужним інструментом брендингу, який допомагає компаніям створювати емоційні зв’язки з аудиторією та підвищувати впізнаваність бренду. Наприклад, в Україні Львівське Пиво використовує лева як символ своєї продукції. Лев є не лише історичним символом міста Львів, а й виступає візуальним образом бренду, що підкреслює автентичність та традиції пивоваріння. Маскоти використовуються в різних сферах життя для репрезентації брендів, команд, шкіл та культурних подій. Кожен тип маскотів має свої унікальні особливості та виконує специфічні функції, від побудови емоційного зв’язку з аудиторією до маскот це створення впізнаваності.

маскот це

История Игрушек: Персонаж Бренда В Маркетинге

маскот це

У 2003 році в Америці Честера вдосконалили за допомогою комп’ютерної графіки CGI. Водночас в інших країнах він продовжував з’являтися в старому вигляді. Пізніше персонажа залучили до інтерактивної онлайн-кампанії Chester Goes Undercover, де він розшукує шеф-кухаря П’єрома, який викрав рецепт Cheetos. Реальний чи вигаданий, герой чи милий невдаха — усе залежить від потреб аудиторії і особливостей бренду. Типи символів заслуговують окремого матеріалу, адже їх ділять за кількома методиками, навіть за Юнгом.

Різновиди Й Типи Бренд-персонажів

Далее я перечислю наиболее популярные примеры маскотов в коммерческой сфере. Дивіться всі етери спільного проєкту від Дія.Бізнес та OMG agency.

маскот це

Что Учесть При Создании Маскота

Зважаючи на особливості ніші та цільової аудиторії, ми розробили основні риси для персонажа. Щоб краще впоратися із завданням, ми уявили, що це справжня людина. Поэтому для проекта мы разработали более подходящего персонажа — домового. У 2020 році “Весела Корівка” запустила нову кампанію під гаслом “Because It’s Better to Laugh”, яка говорить про важливість сміху для здоров’я і порівнює його з роллю їжі. Також використали соцмережі, зовнішню рекламу та івент-маркетинг. Майже всією комунікацією бренда займається агентство BBDO, вони випускають друковану та діджитал-рекламу.

Маскоти часто беруть участь у різних шоу на спортивних аренах, взаємодіють з фанатами та навіть впливають на атмосферу на стадіоні. Створення абсолютно вигаданого персонажа потребує польоту фантазії та креативу. Проте ви будете повністю впевнені в унікальності вашого талісмана.

Хоча маскоти — універсальне рішення для брендингу, є ринкові ніші, у яких використання талісмана буде не дуже вдалим. Просування бренду в мережі з використанням маскотів зараз виходить за межі емейл-розсилок, їх додають у різні канали комунікації. Талісмани активно здійснюють спілкування з аудиторією у Facebook, Instagram, VK та на інших популярних майданчиках. Вони оживлюють net push, роблячи їх такими, що запам’ятовуються і чіпляють погляд. Розвиваючи персонаж, забезпечте його присутність в усіх каналах комунікації з клієнтами. Популярності такі герої спочатку набули в спортивній сфері.

Клоун Рональд Макдональд — найбільш впізнаваний маскот у світі, якого мережа ресторанів McDonald’s використовувала протягом 40 років. За даними книжки “Fast Food Nation”, у 2001 році 96% американських школярів впізнавали Рональда Макдональда. За своєю впізнаваністю він поступався лише іншому вигаданому персонажу — Санта-Клаусу. Якщо ви відчуваєте, що маскот вам потрібен, спробуйте створити його. Наприклад, виробник засобів гігієни використовує маскота для створення ілюстрацій до кожної статті блогу. Зокрема, виробник солодощів занурив своїх маскотів у світ кількох комп’ютерних ігор, залучаючи як дитячу, так і дорослу аудиторію.

Термін “маскот” має цікаву історію, яка простягається від давніх вірувань до сучасних маркетингових стратегій. Слово походить від французького “mascotte”, що означає “талісман” або “предмет, що приносить удачу”. З того часу слово почало застосовуватись для опису як об’єктів, так і живих істот, які уособлювали удачу або були символом певної групи людей. Окрім цього, ми наділили персонаж умінням розповідати історію свого створення, цікаві факти, а також ділитися проблемами та успіхами. Здатність маскота «творити історію» налагодила емоційний зв’язок між клієнтами й продуктом. Першим маскотом компанії був рожевий кролик Quicky, який носив ланцюжок на шиї з великою буквою Q.

Натомість клоуна McDonald’s “найняв” на посаду Головного директора щастя. Маскота майже прибрали з реклами, однак він продовжував взаємодіяти з дітьми в ресторанах та повсякденному житті. Герой-талісман — спосіб бренду самовиразитися і виділитися на ринку, спілкуватися з аудиторією на рівних. Розвивайте характер маскота, створюйте для нього історії та пригоди.

Це, зокрема, юридичні фірми, фінансові установи, консалтингові організації. Вони потребують зміцнення статусу через солідність та надійність. Культурні та національні маскоти представляють країни, регіони або великі культурні події. Такі маскоти часто асоціюються з великими міжнародними подіями, такими як Олімпійські ігри чи Світовий Кубок з футболу.

маскот це

Це все маскоти — персонажі брендів, які представляють їх на ринку. Ці варіанти промо коштують відносно недорого, проте підсилюють позиції бренду на ринку. Як правило, основною цільовою аудиторією продукції є діти, які стимулюють робити покупки своїх батьків. Хороша ідея — інтегрувати персонаж-талісман у брендинг продукції.

  • Тож під час використання інших мов ми зіткнулися з проблемою некоректного розставлення наголосів, інтонації та зчитування пауз за допомогою знаків пунктуації.
  • У персонажа не було обличчя й тіла, а відповідно емоцій та жестів.
  • Значні інвестиції підуть лише на те, щоб розкрутити маскота, адже це такий самий продукт.
  • Тому наступна складність полягала у використанні маскота для соцмереж.

Тут також маскоти нестимуть ризик зниження рівня довіри до продукту. Пацієнти та споживачі шукають переконливі докази ефективності та безпеки ліків. Реальні дослідження, статистичні дані та відгуки від користувачів будуть набагато кращими за будь-якого симпатичний талісман.

Від Product Marketing менеджера компанії ми отримали відгук після завершення співпраці. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися думку нашого клієнта. Нам вдалося виправити помилки озвучення й зробити вимову персонажа більш живою. Зважаючи на те, що персонаж аналізує великі обсяги складної інформації, він отримав архетип «Мудрець». Він завжди прагне об’єктивності та правди, заснованої на знаннях і науці, ділиться своїми напрацюваннями та досвідом із людьми, щоб допомогти їм у трейдингу. Як ви вже здогадалися, у цьому кейсі ми розповімо про свій досвід створення образу компанії-помічника для трейдерів.

admin

About admin